Stadsdorpers die mee lopen met de Korte Route zijn bepaald geen "watjes". Dat bleek ook weer woensdag, 3 februari 2021. Ondanks het feit dat het in de loop van de ochtend zou gaan regenen vertrokken 9 wandelaars vol goede moed. Er werd goed afstand gehouden. We kennen het Vondelpark zo langzamerhand heel goed maar toch valt er iedere keer iets nieuws te ontdekken.

Dit keer was de verrassing een groepje gele winterakonieten in de knop. Winterakonieten zijn stinzenplanten. Dit is een verzamelnaam voor een bijzondere groep verwilderde voorjaarsbloemen die vanaf de 16e eeuw werden aangeplant op buitenplaatsen en rondom kastelen. Na het wit van de sneeuwklokjes vormde het geel van de winterakonieten een welkome aanvulling op het kleurenpalet van het voorjaar.

Zoals voorspeld begon het na een half uur zachtjes te regenen. Niet echt storend maar genoeg om dit keer niet te stoppen voor een kopje koffie.Bij het verlaten van het Vondelpark begon de echte regen. We waren er op gekleed dus het kon ons niet deren!Ook dit keer waren we blij dat we onze portie lichaamsbeweging en frisse lucht weer hadden gehad.