Zondagochtend 25 november 2018 om 11 uur verzamelden 14 stadsdorpers van de kunst & cultuurgroep zich bij de ingang van de Noord-zuidlijn aan het Rokin voor een ritje met de metro en een rondje langs de kunst.

Langs de roltrap van het station toont al gelijk een grootse vitrine de opgraving van vele duizenden gebruiksvoorwerpen door de eeuwen heen. Te veel om in een keer in je op te nemen, dus nog eens met de roltrap naar boven en weer naar beneden.

Debora had dit uitje bedacht en zich verdiept in de diverse kunstwerken en kunstenaars. Zij vertelde over de betekenis ervan en over de kunstenaars.

Via de mooie wanden van het station Rokin maakten we een ritje naar het eindpunt in Noord, stapten uit en bekeken de vloer met trekvogels. Op de heen- en terugweg zoefden we twee keer langs de poorten van Noorderpark en stopten bij het Centraal station.

‘Weather Engine’ een video installatie in de beneden hal toont ons het weer voor morgen. En met je neus op het kunstwerk van Jennifer Tee, zie je de 10.000 tulpenblaadjes die zij verwerkte tot een prachtig kunstwerk geïnspireerd op textiel uit Sumatra.

Intussen werden ook de liften positief beoordeeld op toegankelijkheid met een rollator.

Door naar de Vijzelgracht waar het portret van Ramses Shaffy, zijn familie en vrienden in levenslijnen wordt afgebeeld als een netwerk van metrolijnen.

Als afsluiting dronken we nog een kop koffie of warme chocomel (met slagroom) aan het Rokin bij het Groene Paleis.

Heb je dit uitstapje gemist of wil je meer weten? Kijk dan even op de website van Qkunt.nl bij Noord-zuidlijn

In januari wordt er weer een nieuw uitstapje bedacht.