Op donderdag 19 maart bezochten Joke en Marielouise vanuit Stadsdorp Gracht en Straatjes een bijeenkomst georganiseerd door Beter Thuis in het restaurant van het Amsterdam Museum in de Kalverstraat.

Zij werden vriendelijk en gastvrij ontvangen door enkele gastvrouwen van Beter Thuis en iedereen kreeg een keurig naambordje opgespeld wat het elkaar aanspreken makkelijk maakte.

Beter Thuis is een initiatief van Kiki Hirschfeld die uitlegde dat zij dit heeft opgestart naar aanleiding van de slechte ervaringen die haar ouders hadden met zorgverlening. Beter Thuis is een marktplaats voor hulpaanbieders en hulpvragers en een non profit organisatie.

Hulpaanbieders kunnen zich inschrijven en hulpvragers kunnen via de website precies die hulp uitzoeken die nodig is. Het hulpaanbod varieert van verpleging tot gezelschapsdame met daar tussenin alles wat je maar bedenken kunt.

Tijdens deze bijeenkomst konden de twee partijen live met elkaar in contact komen wat tot een levendige uitwisseling leidde.

De bijeenkomst was druk bezocht hoewel de indruk was dat er meer hulpgevers dan hulpvragers aanwezig waren, kon daardoor uitgebreid het gevarieerde aanbod afgetast worden.
Het was een bevredigende, verhelderende en gezellige middag met als aandachtspunt dat de locatie wel erg lawaaiig was om elkaar goed te kunnen verstaan.   

www.beterthuis.nl