Bezoek ook eens het Pianola museum. Net buiten ons Stadsdorp  maar dichtbij genoeg om er naartoe te kunnen wandelen.

Het Pianola Museum, een van de kleinere musea van Amsterdam, bevindt zich in Noord Jordaan. In het museum staan tal van piano’s die vanzelf kunnen spelen. Pianola's, reproduktiepiano's en alles wat daarmee te  maken heeft. Het muziekarchief omvat bijna 30.000 muziekrollen die op de zeer uiteenlopende instrumenten afgespeeld kunnen worden.

Tijdens een rondleiding krijgt de bezoeker natuurlijk ook informatie over de geschiedenis en de werking van de instrumenten. Maar de muziek van de pianola staat daarbij steeds centraal.

Voor individueel bezoek is het museum van vrijdag t/m  zondag open
van 11.00 uur - 17.00 uur.

Als er een concert is om 17.00 uur, is het museum slechts tot 16.00 uur geopend.

Er is een concertagenda zodat je kunt komen luisten naar het spel van de grootmeesters van het klavier van honderd jaar geleden. Want de Pianola is honderd jaar oud, maar de muziek ervan klinkt hier nog steeds, dankzij vernuftige techniek waarmee ze werken.

Meer informatie over het Pianola museum via deze link >>
Adres: Westerstaat 106

Nu extra actueel omdat de Gemeente Amsterdam dreigt het pand waarin het Pianola Museum al 25 jaar gevestigd is op de vrije markt te koop te zetten. Het museum zou het gebouw graag willen overnemen, maar tegen projectontwikkelaars heeft het wellicht weinig kans. Via de website kunt u een petitie tekenen.