Ontmoet buurtgenoten op de maandelijkse buurtborrel iedere laatste maandag van de maand tussen 17.00 en 19.00 uur.
Waar?

In juni in het Betty Asfaltcomplex.

Andere maanden:
Casa del Toro aan de
NieuweZijds Voorburgwal 77.
Uiteraard kun je ook hier een hapje blijven eten of een hapje bij je drankje nemen. Het ziet er van buiten niet speciaal mooi en ook best toeristisch uit; laat je niet afschrikken, van binnen is het gezellig en al helemaal als wij er zijn! Hier een foto van de buitenkant zodat je de ingang goed kunt vinden; het restaurant zit op de hoek van de NieuweZijds Voorburgwal met de Nieuwe Nieuwstraat.

 BUURTBORREL OP MAANDAG

1e BUURTBORREL BIJ CASA DEL TORO in februari 2024

Onze buurtborrelkroegenspeurtocht is voorlopig ten einde. We waren eind februari met verrassend veel (meer dan 30) stadsdorpers op deze avontuurlijke plek en ook ‘nieuwe’ stadsdorpers voegden zich bij ons, leuk! Er bereikten ons veel enthousiaste berichten over Casa del Toro. Het heeft met stip de beste akoestiek, het is er verder heel rustig, we hebben alle ruimte en….zij vinden het ook leuk dat wij bij hen komen: vanaf nu krijg je 10 procent korting op alles wat je bestelt!
Fijne idee van Marianne, dank!
Archief 2023-2024:

Nieuwe locatie buurtborrel - op zoek

We moeten we op zoek naar een andere locatie. Hou de website in de gaten, want we hebben een paar mogelijkheden in de buurt ontdekt. We gaan een beetje experimenteren.

Bij Lucca Due waren de bitterballen goed en het was weer erg gezellig. Maar het was helaas ook echt te vol en te druk (oktober).

Gelukkig is de nummer 1 van onze lijst intussen weer open op maandag! Dus op maandag 27 november vanaf 17.00 gingen we naar Café Nieuw Amsterdam in het West-Indisch Huis aan de Haarlemmerstraat 75. Op hun website kun je een korte geschiedenis zien van het gebouw. 


Graag opgeven bij Els en daarbij vermelden of je wilt eten. Je kunt eventueel laten weten of je vlees, vis of vegetarisch wilt eten.


augustus 2023

De Twee Grieken gaat sluiten

Na jaren buurtburelen bij De Twee Grieken, een klein Grieks restaurantje dat speciaal voor ons de deur opende op de maandagmiddag, moeten we op zoek naar een andere borrellocatie.

De eigenaren gaan terug naar Kreta, hun geboortegrond. We hoorden het tijdens de laatste buurtborrel daar op 31 juli 2023. Ze verkopen hun restaurant.

Voor ons een beetje droevig, maar we wensen de eigenaren een mooie terugkeer. We zullen hen nog een mooie Amsterdams cadeautje meegeven om mee te nemen naar Kreta, net als wij mooie herinneringen houden aan hun gastvrijheid.

De Twee Grieken, Prinsenstraat 20.

                                                                                                                                           

Een kleine geschiedenis

Jos zond dit mooie verhaal in over het pand aan de Prinsenstraat 20, ondermeer over de vlotschuyt (plaatje hierboven).

Tot augustus hebben we daar bij restaurant de Twee Grieken onze maandelijkse buurtborrel gehouden.