Trainingen digitale hulpmiddelen
Trainingen Tean Persoonlijke Gezondheids Omgeving voor stadsdorpen
Een team van Stadsdorpers maakte trainingen
Persoonlijke Gezondheids Omgeving.
Leer apps en websites te gebruiken. Hieronder kun je lezen over diverse handige trainingen en een aanbod voor wie zelf als trainer aan de slag wil:
Lees verder
Markant voor mantelzorgers
Amsterdammers in stadsdeel Centrum die zorgen voor een naaste die chronisch ziek, dement of om andere reden extra zorg nodig heeft, krijgen extra ondersteuning aangeboden.
De komende tijd ondermeer: contactgroep mantelzorgers voor mensen met geheugeproblemen en gratis stoelyoga online.
Lees meer.
Samen bewegen in de buurt?
Janneke had deze week (25 mei 2021) alweer een leuke en geanimeerde kennismakingsafspraak, nu met Leonie Everts van GoldenSports: buiten sporten en bewegen met buurtgenoten, voor 65plussers.
Stadsdorper Anneke schrijft daarover:
'Heel leuk om te doen, het is zonder vaste verplichtingen en goedkoop.
Ik ga zo vaak ik kan en het is behalve fijn om te bewegen, ook nog gezellig!’
Zouden we ook in ons stadsdorp een GoldenSportsclubje kunnen beginnen?
Lees meer en denk mee.
Trends in de Ouderenzorg 2018 - 2030
De komende jaren neemt het aantal ouderen van 75 jaar en ouder fors toe. Er zullen meer ouderen zijn die alleen wonen en meer ouderen kampen met gezondheidsproblemen. Om meer zicht te krijgen op wat dit betekent voor de vraag naar zorg en ondersteuning is in de literatuurstudie Zorgen voor thuiswonende ouderen nagegaan wat de aantallen en kenmerken van de huidige en toekomstige ouderen zijn.
Lees meer.
Algemene zorginformatie
Voor ondersteuning en zorg ga je altijd eerst naar je huisarts, die hoort je door te verwijzen naar de zorg die je nodig hebt.
Buurtzorg
Goede zorg thuis vraagt een professionele en toegewijde belangstelling voor de persoonlijke situatie van de cliënt. Zo snel mogelijk inspelen op zorgvragen, samen oplossingen zoeken, grotere problemen voorkomen. Buurtzorg levert deze professionele zorg, regelt de zaken eromheen en zorgt ervoor dat iemand zelf kan blijven beslissen over wat er nodig is
Buurtzorg levert o.a. verpleging en verzorging en palliatieve/terminale zorg thuis.
Buurtzorg Jordaan is de dichtsbijzijnde afdeling Buurtzorg.Regelhulp: uw wegwijzer voor zorg en ondersteuning
Op deze website kunt u terecht met vragen over de wmo, thuiszorg, maatschappelijk werk, etc.
Lees meer.
Informele Zorg
In de samenleving wordt er steeds meer een beroep gedaan op het sociale netwerk van mensen. Niet langer is alleen de overheid aan zet. Familie, buren en vrienden kijken waar ze zorg en ondersteuning kunnen bieden.
Lees meer
Zorgweetjes
De website Zorgweetjes.com biedt praktische antwoorden op vragen in de zorg. Deze vragen kunnen betrekking hebben op zelfzorg, mantelzorg en zorg door vrijwilligers. Een vraag met het antwoord is op de website een zorgweetje. De zorgweetjes zijn gerangschikt onder de rubrieken “Ondersteuning”, “Preventie”, “Verzorging” en “Voeding”. In de rubriek “Alle vragen” worden alle zorgweetjes nogmaals vermeld.
Lees meer.
Wijkzorg
Wijkzorg is Zorg en ondersteuning in de wijk. Organisaties werken samen om de cliënt de beste ondersteuning en zorg te bieden.
Lees meer.
hulpinjebuurt.nl
Regelt lokale matschen tussen hulpvraag en -aanbod.
Lees meer.
nlvoorelkaar.nl
Vraag, vind en help op het Nederlands vrijwilligersplatform.
Lees meer.
wehelpen.nl
Biedt hulp bij thema's als mantelzorg, orthopedie en dementie.
Lees meer.
Kosten
Buurt en wijkzorg worden door de zorgverzekering betaald of door het wmo loket, dat laatste in het geval van huishoudelijke hulp. Er is wel vaak sprake van een eigen bijdrage, die is (o.a.) inkomensafhankelijk.
Voor meer informatie: https://www.nibud.nl/consumenten/zorgkosten/
Ook Stadsdorp Wetering+ heeft een informatief artikel over zorg op hun website staan. Zie. Read more
Vergeetachtige partner?
Zolang er bij de vergeetachtige partner geen officiële diagnose is gesteld, krijg je geen hulp en moet je alles zelf zien uit te vinden, vandaar deze groep.
Lees verder
Langer gezond met technologie
Stadsdorp Wetering+ heeft veel informatie over langer gezond blijven met technologie op hun website staan.
MobileCare heeft als missie om te realiseren dat men liever, gezond en veilig thuis kan (blijven) wonen met gebruik van nieuwe technologie.
Lees meer.
Nettie Goedgeregeld
www.nettie.nu biedt een gratis app aan "Nettie Goedgeregeld". Met Nettie de regelapp kun je de zaken goed regelen. "Nettie Goedgeregeld de regelapp" verbindt mensen in een groep. De app zorgt er voor dat iedereen in die groep precies weet wat er geregeld moet worden. En wie dat regelt.
Voor meer informatie zie www.nettie.nu
Valpreventie: tips en websites
Diverse tips om vallen te voorkomen. Kijk voor meer informatie op deze website. Maar er zijn er meer.
Lees meer.
Alzheimer Trefpunt
Het Alzheimer Trefpunt is een prettige en veilige plek voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, vrienden en hulpverleners. Ook andere belangstellenden zijn welkom. U kunt er met lotgenoten praten over de dingen die u meemaakt en er is veel informatie beschikbaar.
Maar check even van te voren hoe dit nu wordt uitgevoerd.
Lees meer.