Het weer was ons goedgezind. De locatie uitermate geschikt: overal zitjes, hoekjes en doorkijkjes. Het was 30 augustus 2019.

De stadsdorpers hadden hun best gedaan. Ze hadden hapjes meegenomen: mini-pizza’s, salades, kazen, worsten, noten, gevulde dadels en chips in alle soorten en maten. Gastvrouw Dorette Schilte-Ouwehand had voor wijn en water gezorgd, voor de liefhebbers was er ook nog taart.
Meer dan vijftig stadsdorpers kwamen naar de zomerborrel op de Keizersgracht, in de tuin achter de poort naast de Groenlandpakhuizen. Een tuin die bewondering opriep. Zo veel groen, zo doordacht aangelegd. Met verrassingen zoals het tuinhuis helemaal achterin, het zacht klaterende water, een opening met zicht op de grote tuin van de buren. Verborgen spiegels doen de tuin nog groter lijken dan deze in werkelijkheid is. Zoveel bezoekers passen makkelijk in dit kleine paradijs.
Er zijn veel bekende gezichten, maar ook nieuwkomers voor wie dit een aangename kennismaking is met wat het stadsdorp wil zijn: een kans om buurtgenoten te ontmoeten en samen te zorgen voor een aangenaam leefklimaat.
Voorzitter Ina Wilbrink vraagt het woord. Ze bedankt Dorette voor het beschikbaar stellen van haar mooie tuin en overhandigt een cadeau. ‘Laat dit het begin zijn van een traditie. Wie organiseert volgend jaar weer zo’n geslaagde zomerborrel in zijn/haar tuin? Het mag ook gewoon bij iemand thuis hoor, zonder tuin’. Goed idee.