Ontdek de eerste expositie van schilder Rogier van Twuijver bij Design & Wijn

 

Amsterdam, 7 juli 2023 - Design & Wijn kondigt vol enthousiasme de allereerste expositie aan van de getalenteerde schilder Rogier van Twuijver. De bijzondere kelder van Design & Wijn, gelegen aan de Nieuwezijds Voorburgwal 137 in Amsterdam, zal het decor vormen voor deze unieke tentoonstelling.

< Design & Wijn

Design & Wijn is een plek waar kunst- en wijnliefhebbers samenkomen. We geloven dat kunst en wijn goed samengaan en we merken dat liefhebbers van wijn vaak ook een waardering hebben voor kunst. Onder leiding van Rose Groot, onze curator, hebben we eerder succesvol samengewerkt met gerenommeerde kunstenaars, zoals Jacked Up Sparrow en Sophia Gunkel. Nu is het de beurt aan Rogier van Twuijver (47), die zijn artistieke talent eerder in de muziekindustrie heeft laten zien en schilderen de laatste jaren professioneel heeft opgepakt.

Rogier van Twuijver schildert de stad
Rogier van Twuijver maakt werken waarin hij met krachtige penseelstreken de gezichten van de stad tot leven brengt. Zijn expressieve schilderijen tonen zowel de historische gebouwen als de nieuwe gebieden, zoals de Amsterdamse houthavens en de Omval. In zijn werk is een speelse en levendige sfeer te vinden, zowel in het gebruik van kleuren als in het spel van details en grove streken. Dit sprak curator Rose Groot bijzonder aan, die het belangrijk vindt om kunstenaars een platform te bieden die uniek en eigenzinnig werk maken. Bovendien passen de diverse gezichten van Amsterdam perfect bij de gezellige sfeer van onze wijnkelder.

Opening met kunstenaar

De werken van Rogier van Twuijver zijn te bewonderen vanaf 26 juli in de wijnkelder van Design & Wijn. De expositie is open voor bezoek op donderdag, vrijdag en zaterdag van 12.00 uur tot 18.00 uur, en op afspraak gedurende de rest van de week. Op zaterdag 29 juli zal de kunstenaar zelf aanwezig zijn in de wijnkelder, van 12.00 uur tot 16.00 uur, om bezoekers persoonlijk te verwelkomen en meer te vertellen over zijn inspiratie en artistieke proces. De werken zijn t/m 28 oktober te zien.  

Mis deze unieke gelegenheid niet om het werk van Rogier van Twuijver te bewonderen en de combinatie van kunst en wijn te beleven.

Biografie: 

Rogier van Twuijver

De schilderijen van van Twuijver zijn zingevers. Nee, ze maken uw leven niet diepzinniger, betekenisvoller, of spiritueler, dat is aan uzelf. In zijn werk en dagelijks leven vat de maker ‘zingeven’ al sinds jaar en dag zeer eigengereid op. Volgens van Twuijver is het belangrijk om mensen ‘zin in iets te geven’, ze even op te tillen uit de soms schijnbaar ondoordringbare modder die leven heet. 

Kijk naar De Munt zoals van Twuijver ‘m neerzet en zelfs de meest verstokte Rotterdammer krijgt een onbedwingbare zin in een daggie Mokum. En ook al ben je een serieuze socialist, zie de zakentorens door van Twuijver in Oost vanaf de Amstel opdoemen en je hebt toch even spijt dat je niet voor die glanzende economische carrière hebt gekozen.

Het water van Amsterdam-Noord geeft nergens zo’n zin in een dorstige duik als op een doek van van Twuijver. Bekijk de uitgestalde waar bij de fruithandel, neergezet met snelle toets, en je voelt voor het eerst in je leven het oprechte verlangen om een mooie fruitsalade te maken. De Zeedijk, met vlaggen en verlaten straten, doen meteen verlangen naar vervlogen tijden en een roekeloos leven. “Was ik maar zeeman geworden! Wat doe ik toch op dat kantoor?!”

Sfeer, grove streken, emotie, en vooral heel veel zin in het leven, dat is Rogier van Twuijver.