Op 2 maart 2020 was het tweehonderd jaar geleden dat Eduard Douwes Dekker in de Amsterdamse Korsjespoortsteeg ter wereld kwam.

Het Multatuli Genootschap werkt aan een grootscheepse viering en daar hebben zij de buurtbewoners hard bij nodig!
In de Nieuwe Kerk werd al een gedenksteen onthuld met als feestredenaar Arnon Grunberg. Ook krijgt Multatuli een digitaal monument: een prachtige website waarop al zijn werken te lezen zijn in een aantrekkelijke, visuele en cultuurhistorische context.
Multatuli zit alleen wat krap bij kas. Help mee om het digitale monument voor Multatuli en de andere festiviteiten mogelijk te maken. Als u €100,- of meer doneert zijn er leuke 'tegenprestaties'.
Meer informatie hierover kunt u lezen op de website van het Multatuli Museum.


Vanaf zaterdag 7 maart 2020 is in het Multatuli Museum de tentoonstelling 'Jubeljaren' te bekijken. Er zijn de afgelopen twee eeuwen heftige discussies gevoerd in de voorbereiding op de talloze Multatuli-jubilea. Van de vijftig jaar Max Havelaar in 1910, of 25 jaar Multatuli Museum in 1935 tot en met de onthulling van het omstreden standbeeld op 't Singel in 1987. We hebben voor u de mooiste affiches uit het stof gehaald. Hoogtepunt is dat uit jubeljaar 1920 door André Vlaanderen. Zowel de werktekening als ook de eindversie is te zien, waarop in prachtige, unieke Jugendstilletters het jubileumprogramma van 1920 staat afgedrukt.

Lees dit en meer nieuws op de website van het Multatuli Museum zelf.