IN MEMORIAM RIA MATHIJSEN 1932 – 2020

‘Lieve Ria, wat zullen we je missen bij het Stadsdorp. Dank voor al je sprankelende bijdragen!’ Dat was de tekst bij het rouwboeket van ons stadsdorp voor de uitvaart van Ria.

Met verdriet nemen we afscheid van je, je was vanaf het allereerste begin actief voor het stadsdorp, in de ‘Thuis in de Buurtgroep’ (de latere kerngroep), waar je al snel onze ‘Grand Old Lady’ werd. Letterlijk, je was tenslotte al in de 80, maar vooral ook figuurlijk. Vanwege je humor, energie, enthousiasme en je creativiteit. Het was niet alleen fijn met je samen te werken, het heeft in ons stadsdorp ook tot mooie resultaten geleid.  De laatste jaren waren er periodes waarin je uitviel door problemen met je gezondheid. Maar onze ‘Grand Old Lady’ ben je gebleven, een voorbeeld voor ons allen: niet bij de pakken neerzitten, maar positief en creatief blijven.

 
Lieve stadsdorpers,

 De tekst hierboven spreekt voor zich. Dinsdag was de uitvaart van Ria, we waren met een kleine afvaardiging van ons stadsdorp aanwezig en Ina Wilbrink had een mooie speech gemaakt. Als je meer wilt lezen, kijk hier. 

In deze tijd van oplopende coronastress kunnen we dat positieve van Ria goed gebruiken. Door zoveel als het nog kan met elkaar op stap te gaan, naar de film, door samen boeken te lezen, maar vooral door naar elkaar om te kijken, van elkaar op de hoogte te blijven en weer digitaal koffie te drinken.

De afgelopen weken was er veel te beleven in ons stadsdorp, dat hebben we maar mooi binnen!

Er was een heel geanimeerde buurtborrel eind september – helaas kan de komende buurtborrel van 26 oktober niet doorgaan - en zelfs waren een paar stoere stadsdorpers vorige week toch naar de koffie-inloop gekomen; ze zaten buiten in de regen aan de koffie.

Lees hier over de wandeling van dinsdag, hier over het filmbezoek van vorige week en hier een verslag van leeskring IV.

We hebben op de tulpenactie (zie ons vorige StadsdorpNieuws) leuke reacties van jullie gekregen! We gaan in het voorjaar een tocht langs al die stadse tulpenvelden organiseren.

Maar wat gaan we NU doen:

Ten eerste kun je je opgeven voor een leuke rondleiding door Willemijn.

We wandelen dan rondom het Spui en Willemijn laat ons schuilkerken en bijzondere gevelstenen zien en we eindigen de wandeling met een bezoek aan een schuilkerk: Museum Ons’ Lieve Heer op Solder.

Per wandeling kunnen maar 3 mensen mee, dus geef je gauw op bij Willemijn als je erbij wilt zijn! Data: 27 oktober en 3 november; vertrek 10.30. Verdere details hoor je nadat je je opgegeven hebt.

We gaan ook nadenken over weer een gezamenlijk museumbezoek, daar hoor je meer over in het volgende StadsdorpNieuws.

En we gaan weer koffiezoomen! Wegens doorslaand succes in het voorjaar. Op donderdag 22 september om 10.30 gaan we starten, wil je meezoomen, stuur dan even een berichtje aan Janneke of bel haar: 06-23468635.

Voor nu: blijf gezond, pas op jezelf en op elkaar!

Het webteam Ella, Ina, Nina, Janneke