Lieve en beste stadsdorpers,

Het ziet er naar uit dat onze kleine lockdown in grote trekken inderdaad maar 2 weken gaat duren!
Dat zou betekenen dat we volgende week weer in groepjes van 4 buiten mogen lopen en dat de musea weer opengaan.

Nu gaan we eerst mikken op een inhaalslag volgende week dinsdagochtend 24 november. We gaan dan alsnog naar de tentoonstelling in de Westerkerk en we kunnen bij goed weer daarna nog even in de Jordaan rondlopen. Je kunt je daarvoor nog steeds bij Leny opgeven.

Omdat de horeca hoogstwaarschijnlijk wel dicht blijft tot half december en we dus voorlopig onze lijfelijke buurtborrel en koffie-inloop moeten missen, blijven we ook koffiezoomen, (klik voor meer informatie) Iedere donderdagochtend om 10.30.

En…plannen we meteen maar een volgende wandeltocht, vrijdagochtend 19 november, bij mooi weer langs het IJ lopen, bij wat minder weer naar museum Huis Bartolotti. Opgeven bij Janneke, bellen kan ook: 06-23468635.

Impressies van de buurt
Op de vaste maandagochtendwandeling van een paar stadsdorpers rond de Langestraat hebben we deze herfst zulke mooie dingen gezien, die willen we jullie niet onthouden. 

 

Regelmatig zien we mensen de tuinbakken aan de Droogbak verzorgen. Bij navraag blijkt het een initiatief van de stichting Koffiehuis Amsterdam, buurtbewoners en ondernemers te zijn. Het is gefinancierd door de gemeente. De dak- en thuislozen van het Koffiehuis van den Volksbond aan de Haarlemmerstraat (ons welbekend van de digi-avond van vorig jaar) onderhouden het.

Rond de Dominicuskerk zijn talloze pompoenen en mooie siertuintjes te vinden. Een ondernemer in de buurt heeft het initiatief genomen, ook dit wordt door de gemeente financieel ondersteund.

 

Wordt volgende week vervolgd, we hebben nog veel meer foto’s, van fietsen met schelpjes, paddenstoelen en andere mooie herfstbeelden.

Heb jij ook foto’s uit de buurt, leuk als je ze opstuurt! Dat kan naar redactie@stadsdorpbuurt7.nl.

Tip van Ciska: Thomas Schlijper is een Nederlandse fotograaf, hij werkt in Amsterdam als internet-, pers- en straatfotograaf. Hij maakt bijzondere foto’s, ook veel van onze buurt. Kijk op: https://schlijper.nl/.

Nog veel meer foto’s, met verhalen erbij over hoe Amsterdam Corona beleeft zie je op de digitale tentoonstelling van het Amsterdam Museum: https://www.coronaindestad.nl/. 

Mantelzorg en respijtzorg
De Coronatijd is vaak zwaar voor mantelzorgers. Deze week werd daar extra aandacht aan besteed vanwege de dag van de mantelzorg. Het journaal besteedde uitgebreid aandacht aan het respijthuis: waar mensen die zorg nodig hebben een aantal dagen kunnen logeren, zodat de mantelzorger even op adem kan komen. Ook in Amsterdam is zo’n respijthuis.

Veel mantelzorgers weten niet wat er voor hen allemaal mogelijk is qua ondersteuning (respijtzorg). Voor meer informatie over de diverse vormen van respijtzorg: https://mantelzorgamsterdam.nl/respijtzorg/.
Ook kun je als mantelzorger dit najaar gratis deelnemen aan 3 online-bijeenkomsten: een training en twee themabijeenkomsten georganiseerd door Markant. Op onze eigen website kun je hier meer over lezen.

Meer tips nodig? Kijk eens op onze informatiebankpagina's zoals deze over gezondheid.

 

Hartelijke groet van het webteam,

Ella, Ina, Nina, Janneke