Dank weer voor jullie hartverwarmende reacties!

En ook voor de leuke foto’s die jullie stuurden naar aanleiding van onze oproep 'foto's van buurt 7'; dat wordt een mooie verzameling.Hieronder een klein voorproefje. Er zijn er al meer, die je op de nieuwe buurtfoto-pagina. En blijf vooral foto’s insturen! Naar redactie@stadsdorpbuurt7.nl.
In onze stadsdorpNieuwsbrief weer volop plannen:

Wandelen
Vorige week vrijdag liepen we met 10 (ja! 5 x 2 dus! ging prima) stadsdorpers in Noord langs het IJ naar FC Hyena. Dat bleek een puike bestemming, leuke plek en er was lekkere koffie.

Er was meteen animo om deze week, op vrijdag 20 november, weer te wandelen, er kunnen nog wat mensen bij, geef je op bij Janneke (of 06-23468635). Bij mooi weer gaan we weer naar Noord, er waren al stemmen om dezelfde wandeling te maken, maar dan ook weer helemaal terug te lopen (omdat het regende gingen we met pont en tram terug).

Bij minder goed weer gaan we naar het Museum Bartolottihuis,onlangs kwamen we er voorbij, er stond een medewerker in de deur die ons bijna overhaalde om naar binnen te gaan, maar we waren al op weg naar een ander leuk museum…

Tentoonstellingen
En vergeet niet: op dinsdag 24 november gaan we alsnog naar de tentoonstelling in de Westerkerk! Bij mooi weer aansluitend een rondje Jordaan. Geef je op bij Leny.

In het Koninklijk Paleis op de Dam is vanaf vrijdag een interessante tentoonstelling te zien: de winnaars van de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst 2020. Op vrijdag 11 december gaan we dat zien, geef je op bij Ina.

Koffiezoom
En ondanks alle goede berichten blijft de horeca nog even dicht, dus de buurtborrel bij Hulscher’s kan deze maand niet doorgaan. We blijven nog even koffiezoomen, iedere donderdagochtend 10.30.

 

En tot slot: 

Nanny bedankt alle anonieme gevers van doppen voor een hulphond!


Zoals jullie weten spaar ik dopjes (die plastic dingen die op pakken sap of melk zitten) voor de opleiding van hulphonden.

Daar doen heel veel mensen aan mee. Nu hangen er vaak anonieme zakjes aan mijn fiets, of aan de deur. Daar ben ik heel blij mee, maar ik vind het jammer dat ik niet kan bedanken.

Dit is een hulphond. Hij kan voor een blinde zijn, of voor iemand met epilepsie, of met lichamelijke beperkingen.

Zo'n hond opleiden kost € 5.000 en krijgt de persoon gratis. Daar zijn 11 miljoen dopjes voor nodig. Dat zijn héél veel dopjes, KNGF, Koninklijk Nederlands Geleidehonden Fonds, krijgt er geld voor van de makers van skateboards.

Dankzij al die dopjes die ik van jullie krijg kunnen er veel meer honden worden opgeleid.

Heel veel dank daarvoor!

En ik kom de dopjes ook graag bij je ophalen als je dat beter uitkomt.

Nanny

 

Allerbeste groeten van het webteam Ella, Ina, Nina, Janneke