Laatste bezoek voor de sloop:
woensdag 3 juli 19.00 Secret Garden, geef je op bij  JannekeFotoverslag 2023

Woensdag 19 juli 2023 2023 van 19.00 – 21.00
Sint Nicolaasstraat 19Secret Garden - juli 2023

Herkansing Secret Garden! Een heel speciaal uitje in onze buurt, georganiseerd door stadsdorper Milen: een grote verborgen en ‘geheime’ artistieke tuin met street art en urban art. Enorme muurschilderingen van Amsterdamse en Europese graffiti artiesten en beeldend kunstenaars. 
Aanmelden kan bij Janneke, dat kan ook per telefoon 06-23468635.


Foto's 2023:
Op 20 juli waren we met meer dan twintig stadsdorpers in de Secret Garden in de Sint Nicolaasstraat. Net als vorig jaar dronken we eerst een glaasje voor het huis van Milen, een gezellige straatborrel. Verrassend was het weer! Bijna alles was intussen overgeschilderd, dus weer een nieuwe ervaring. Over een dik jaar zal dit terrein bebouwd gaan worden, dus we hebben afgesproken dat we dit uitje volgend jaar nog een keer gaan herhalen!
Alles is weer over geschilderd. 
foto's: Anne Rose

 

 

 
VERSLAG vorig bezoek

Woensdagavond 20 juli 2022

Secret Garden in de Sint Nicolaasstraat

15 stadsdorpers togen op deze mooie avond naar de ‘binnenbuurt’ van Milen. (lees er hier meer over)

Het begon al meteen gezellig op haar stoep met een welkomstdrankje van het huis (lees Milen)! Bij onze rondleider, Brian, schaften we schalen met heerlijke hapjes aan.

Brian was net Frans tegengekomen; Frans zag in coronatijd zijn bandje teloorgaan, heeft zichzelf meteen accordeon leren spelen, goede en grappige teksten op allerlei liedjes gemaakt en zo kon hij toch muziek maken. Hij kwam bij ons ook zingen en spelen, ook alweer een geweldig mooie verrassing, we hebben zijn telefoonnummer en we gaan hem vast nog wel vaker horen.

Dan werd het tijd om naar de Secret Garden te gaan.

Door een poortje kwamen we in wat eigenlijk twee grote tuinen zijn, die door middel van een – voor ons - best avontuurlijk trapje met elkaar verbonden zijn.

We vielen van de ene verbazing in de andere, een Street art museum in ons stadsdorp! Midden tussen de huizen in een drukke buurt. Brian vertelde ons van alles over wat we allemaal zagen. Hij kent alle kunstenaars persoonlijk, ze vinden het allemaal bijzonder om op deze plek hun kunst te maken, ze komen graag. Er zijn veel bekende namen bij.

Na afloop nog even napraten en de restjes opmaken.

We hebben genoten en we gaan dit zeker nog eens herhalen!

Kijk ook op:

https://vagabundler.com/netherlands/streetart-map-amsterdam/sint-nicolaasstraat-19/

https://www.youtube.com/watch?v=dRy1N-l91OAAANKONDIGING:

woensdag 20 juli 2022 van 19:00 tot ongeveer 20:30

Een heel speciaal uitje in onze buurt, georganiseerd door stadsdorper Milen: een grote verborgen en ‘geheime’ artistieke tuin met street art en urban art.

Amsterdamse en Europese graffiti artiesten en beeldend kunstenaars hebben enorme muurschilderingen gemaakt met bijzondere betekenissen. De initiatiefnemer van deze buiten-galerie, Brian Nicholas, zal ons rondleiden en ons meer vertellen (in het Engels) over de achtergrond van deze kunstwerken en de totstandkoming van deze bijzondere galerie. Brian, straatgenoot van Milen, heeft vlak bij de secret garden een bijzondere winkel, de vorige zomer geopende winkel ‘Nicholas -groente & fruit’, Sint Nicolaasstraat 19; we ontmoeten elkaar daar. Bij deze winkel kunnen we wijn of sap kopen, Milen zorgt voor glazen en in de tuin staan genoeg stoelen om even gezellig te zitten en na te praten.

Goed om te weten: 

- er zijn geen kosten aan verbonden, maar er zal een doosje staan voor vrijwillige kleine donaties. Alleen door giften kan Brian Nicholas de buitengalerie in stand houden en artiesten uitnodigen, dus als je wat kleins kan missen na deze tour wordt dat erg gewaardeerd.

- dit uitje is geschikt voor jong en oud

- de ‘Secret Garden’ is helaas niet rolstoel toegankelijk

- bij heeeel slecht weer gaan we een andere datum zoeken, want het vindt buiten plaats.

 

Aanmelden kan bij Janneke, kan ook per telefoon 06-23468635